20 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα της Γαλλοφωνίας

20 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας
Η Ελλάδα μέλος της Γαλλοφωνίας από το 2004
Με τη συμμετοχή μας στη Γαλλοφωνία στηρίζουμε την πολυγλωσσία και μέσω αυτής την ελληνική γλώσσα

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ο Alain Lefèvre συναντάει την Καμεράτα σε μια «Συναυλία Αλληλεγγύης»


Ο διάσημος καναδός πιανίστας και συνθέτης , Alain Lefèvre, θα συναντήσει την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής σε μια  "Συναυλία Αλληλεγγύης" στο περίφημο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 21 Οκτωβρίου, ερμηνεύοντας το εντυπωσιακό Κοντσέρτο του Shostakovich για πιάνο, τρομπέτα και έγχορδα.
 
Ο Lefèvre τιμήθηκε με το βραβείο JUNO το 2010 για την ηχογράφηση του συγκεκριμένου κοντσέρτου με τους London Mozart Players. Στη συναυλία της Αθήνας, ο Lefèvre θα συνοδεύεται από τον σολίστ στην τρομπέτα Παναγιώτη Καίσαρη, ο οποίος είναι και ο σολίστ τρομπετίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ενώ να διευθύνει ο μαέστρος Ηλίας Βουδούρης. Ο κ. Lefèvre θα ερμηνεύσει επίσης  ένα δικό του έργο εμπνευσμένα από την Ελλάδα, την τριλογία "Ελληνικές Εντυπώσεις" καθώς και το "Concerto de Québec" του André Mathieu για σόλο πιάνο.  Ο Lefèvre θα ερμηνεύσει  έργα του Mathieu, γνωστός ως «ο καναδός Μότσαρτ», στο ντεμπούτο του στο Carnegie Hall τη 10η Δεκεμβρίου του 2013, σε μια πολυαναμενόμενη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της 70ης επετείου της τελευταίας παράστασης του Mathieu στη θρυλική αυτή αίθουσα.
Η συναυλία του κ. Lefèvre στην Αθήνα θα είναι ένα από τα κορυφαία γεγονότα της σεζόν 2013-14 στο Μέγάρο Μουσικής. Ο Lefèvre παραιτήθηκε από την αμοιβή του θέλοντας να εκφράσει την βαθιά  φιλία και ξεχωριστή σχέση που διατηρεί με την Ελλάδα, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη εποχή για τη χώρα.
"Με βαθιά αισθήματα φιλίας προς την Ελλάδα, ο Alain Lefèvre έχει προσφέρει τη χαρά της μουσικής απλόχερα στο κοινό του σε κάθε επίσκεψη, εκτελώντας κάθε έργο με πάθος και δεξιοτεχνία. Χαιρετίζω την προσφορά του να εμφανιστεί αφιλοκερδώς στη συναυλία στις 21 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής ως χειρονομία αλληλεγγύης" είπε ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελληνική Δημοκρατία Robert Peck.
Ως φόρο τιμής στην μουσική ιδιοφυΐα του καναδού, André Mathieu, θα προβληθεί η ταινία "Child Prodigy" στις 19 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η ταινία σηματοδοτεί την πρώτη κινηματογραφική συνεργασία του Alain Lefèvre ως μουσικός διευθυντής και πιανίστας .
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου στις 20.30, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: προβολή της ταινίας "Child Prodigy". Στα γαλλικά με ελληνικούς και αγγλικους υπότιτλους. Είσοδος ελεύθερη
Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 20.30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ο Alain Lefèvre συναντά την Καμεράτα, Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής σε μια Συναυλία Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου