20 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα της Γαλλοφωνίας

20 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας
Η Ελλάδα μέλος της Γαλλοφωνίας από το 2004
Με τη συμμετοχή μας στη Γαλλοφωνία στηρίζουμε την πολυγλωσσία και μέσω αυτής την ελληνική γλώσσα

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Έκδοση του Γαλλοελληνικού Λεξικού Πατάκη-Larousse (Επιμέλεια: Γιώργος Γαλάνης)

Αγαπητοί φίλοι,

Έχουμε την τιμή να σας ενημερώσουμε για την έκδοση του Γαλλοελληνικού Λεξικού Πατάκη-Larousse (Επιμέλεια: Γιώργος Γαλάνης) που μόλις κυκλοφόρησε και το οποίο απευθύνεται είτε σε ελληνόφωνους που θέλουν να μάθουν τη γαλλική γλώσσα είτε σε γαλλόφωνους που θέλουν να μάθουν την ελληνική.

Οι Εκδόσεις Πατάκη ασχολούνται με όλα τα είδη βιβλίων για κάθε ηλικία και για κάθε επίπεδο.

Ένας από τους τομείς που έχουμε αναπτύξει ιδιαίτερα είναι ο τομέας των εκπαιδευτικών βιβλίων και των λεξικών. Εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα λεξικογραφίας που ετοιμάζει λεξικά.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας παρουσιάζουμε το βιβλίο αυτό, που είναι αποτέλεσμα μεγάλης και μακρόχρονης προσπάθειας από ανθρώπους της επιστήμης και της μαχόμενης εκπαίδευσης που δουλεύουν μαζί μας με μεράκι και με την όρεξη να δημιουργήσουν έργα που θα αγαπηθούν από τον κόσμο.

Πιστεύουμε ότι το σύγχρονο και πλήρες Γαλλοελληνικό Λεξικό Πατάκη-Larousse είναι το καλύτερο λεξικό για να αποκτήσει κάποιος στέρεη γνώση της γαλλικής γλώσσας. Περιλαμβάνει: 250.000 λέξεις και εκφράσεις (μεταξύ των οποίων 13.000 νεολογισμοί και εκφράσεις του σύγχρονου υλικοτεχνικού και πνευματικού πολιτισμού)· 400.000 μεταφράσεις που αποτελούν πολύτιμο εργαλείο για τους μεταφραστές, καθώς επιδιώχθηκε η ακριβής απόδοση στα ελληνικά ακόμα και της πιο εξειδικευμένης ορολογίας· πληθώρα παραδειγμάτων που τοποθετούν το λεξιλόγιο σε συμφραζόμενα και προσδίδουν παιδαγωγικό χαρακτήρα στο λεξικό· ένθετα πλαίσια με επεξηγήσεις εγκυκλοπαιδικού χαρακτήρα και πραγματολογικά στοιχεία που εστιάζουν ιδιαίτερα στον γαλλικό πολιτισμό και στη γαλλική ιστορία· έναν οδηγό επικοινωνίας· εικονογραφημένους θεματικούς πίνακες και έγχρωμους χάρτες του γαλλόφωνου κόσμου.

Ελπίζουμε ότι αυτή η προσπάθειά μας θα βρει το κατάλληλο έδαφος να καρποφορήσει και ότι θα μας στηρίξετε.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας.

Με εκτίμηση,
για τις Εκδόσεις Πατάκη

Στέφανος Πατάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου