20 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα της Γαλλοφωνίας

20 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας
Η Ελλάδα μέλος της Γαλλοφωνίας από το 2004
Με τη συμμετοχή μας στη Γαλλοφωνία στηρίζουμε την πολυγλωσσία και μέσω αυτής την ελληνική γλώσσα

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Έκθεση: Ο Αστερίξ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

Έκθεση: Ο Αστερίξ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου  
 
 
Την Περιοδική Έκθεση «50 χρόνια Αστερίξ. Ο Γαλάτης ήρωας στο «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου», θα παρουσιάσει η ΙΓ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Η Έκθεση δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο και την εκδοτική Εταιρεία Μαμούθ που εξέδιδε το ομώνυμο Περιοδικό για την συμπλήρωση πενήντα ετών από την πρώτη έκδοση του περιοδικού κόμικ «ΑΣΤΕΡΙΞ».
Η Έκθεση του Αστερίξ στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου περιλαμβάνει τα 34 κάδρα με τις πρώτες σελίδες του περιοδικού, μια κατασκευή παιχνίδι και μεμονωμένες μορφές που αναφέρονται με χιούμορ στην ένταξή τους μέσα στο νέο περιβάλλον του Αρχαιολογικού Μουσείου του Βόλου. Οι μορφές του κόμικ μπαίνουν και μέσα στη μόνιμη έκθεση σχολιάζοντας τα εκθέματα με τρόπο παρόμοιο με εκείνον που βρίσκουμε στο περιοδικό.
Ο ίδιος ο Αστερίξ παροτρύνει τους επισκέπτες να κατεβούν στην έκθεση των περιοδικών εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου του Βόλου ακολουθώντας τις πατημασιές του που αποτυπώθηκαν πάνω στα σκαλοπάτια.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου συμμετέχει στην Έκθεση προσθέτοντας μια μεγάλη σκηνογραφία, που απεικονίζει τμήμα του ρωμαϊκού στρατοπέδου και ενός δάσους. Μέσα στη σκηνογραφία μπαίνουν μορφές γνωστών ηρώων, όπως του Κακοφωνίξ και του Πανοραμίξ, αλλά και των ρωμαίων στρατιωτών, οι οποίοι έντρομοι έχουν καθηλωθεί μέσα στο Ρωμαϊκό στρατόπεδο για να προφυλαχτούν από τους Γαλάτες.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης «50 χρόνια Αστερίξ. Ο Γαλάτης ήρωας στο «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου» θα γίνουν το Σάββατο 28 Απριλίου, και ώρα 19.00.

Πηγή: www.ert.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου