20 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα της Γαλλοφωνίας

20 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας
Η Ελλάδα μέλος της Γαλλοφωνίας από το 2004
Με τη συμμετοχή μας στη Γαλλοφωνία στηρίζουμε την πολυγλωσσία και μέσω αυτής την ελληνική γλώσσα

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Προκήρυξη κοινού ελληνογαλλικού ΠΜΣ PoDePro

Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παν. Θεσσαλίας δέχεται για έβδομη χρονιά υποψηφίους στο ελληνογαλλικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών PoDePro που διοργανώνει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημογραφικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Montesquieu-Bordeaux IV της Γαλλίας.  Το ΠΜΣ αυτό απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) που αναγνωρίζεται τόσο από την Γαλλία όσο και από την Ελλάδα.

Το κοινό αυτό ελληνογαλλικο ΠΜΣ που λειτουργεί  από το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006 δέχεται 15 φοιτητές, είναι μονοετούς φοίτησης και δεν έχει δίδακτρα. Περιλαμβάνει δύο ακαδημαικά εξάμηνα, πρακτική άσκηση και εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Η διδασκαλία και οι εξετάσεις γίνονται στη γαλλική γλώσσα και η βασική βιβλιογραφία είναι στην γαλλική και αγγλική. Η επαρκής γνώση της γαλλικής είναι επομένως προαπαιτούμενο για την παρακολούθησή του.

Θα σας παρακαλούσα όπως ενημερώσετε τους φοιτητές σας που θα επιθυμούσαν να συνεχίσουν μεταπτυχιακές σπουδές για την λειτουργία του Προγράμματος αυτού και σας επισυνάπτω την πρόσκληση για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το 2012-2013.



Με εκτίμηση


Ο Δ/ντης του PODEPRO
Καθ. Βύρων Κοτζαμάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου