20 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα της Γαλλοφωνίας

20 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας
Η Ελλάδα μέλος της Γαλλοφωνίας από το 2004
Με τη συμμετοχή μας στη Γαλλοφωνία στηρίζουμε την πολυγλωσσία και μέσω αυτής την ελληνική γλώσσα

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Νέο γαλλόφωνο βιβλιοπωλείο

Δυο μόλις βήματα από το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας, άνοιξε το καινούργιο γαλλόφωνο βιβλιοπωλείο «Le Livre Ouvert», που στα ελληνικά σημαίνει «Ανοιχτό Βιβλίο» (Σόλωνος 77 και γωνία Ιπποκράτους).

Το όνομά του, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη ποιητική ανθολογία του Πολ Ελιάρ, δηλώνει και το στόχο του. «Θέλει να υπογραμμίσει», κατά τον δημιουργό του, τον πρώην γενικό διευθυντή των βιβλιοπωλείων «Κάουφμαν» Ρόμολο Λιβεράνι, «ότι η δραστηριότητα γύρω από το γαλλόφωνο βιβλίο δεν αρκείται μόνο στην πώληση, αλλά ενισχύεται με μια εκδοτική προσπάθεια, που μπορεί να χαρακτηριστεί πολιτική ανοίγματος σε σύγχρονες εκδοτικές μεθόδους, διεθνείς συνεργασίες και ανταλλαγές απόψεων». Τα πρώτα εκδοτικά αποτελέσματα θα είναι απτά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Να θυμίσουμε ότι ο Ρόμολο Λιβεράνι ήταν και ο δημιουργός της σειράς «Confluences», η οποία περιλάμβανε ελληνικά βιβλία μεταφρασμένα στα γαλλικά.

Μια επίσκεψη θα σας δώσει την ευκαιρία να διαπιστώσετε, ιδίοις όμμασι, τη μεγάλη ποικιλία βιβλίων τσέπης, γαλλικής και ξένης λογοτεχνίας, σε χαμηλές τιμές. Αλλά και κόμικς, ταξιδιωτικούς οδηγούς, βιβλία ιστορίας, μαγειρικής, τεχνών, γαλλικό και ξένο Τύπο και μια επιλογή από βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά και νέους. Χωρίς, βεβαίως, να ξεχνάμε όλα τα βιβλία εκμάθησης των γαλλικών που εκδίδονται στην Ελλάδα ή πωλούνται στη Γαλλία. Εχει την αμέριστη υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου του γαλλικού υπουργείου Παιδείας και του Centrale De L' edition Francaise.

*Πληροφορίες: τηλ.: 210-3629703 και e-mail: info@lelivreouvert.gr. Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα και Τετάρτη (9.30 π.μ. - 5. 30 μ.μ.), Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή (9.30 π.μ. - 8.30 μ.μ.), Σάββατο (9.30 π.μ. - 3.30 μ.μ.).

Αναδημοσίευση από : http://www.enet.gr

και από το blog Parlez-vous français ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου