20 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα της Γαλλοφωνίας

20 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας
Η Ελλάδα μέλος της Γαλλοφωνίας από το 2004
Με τη συμμετοχή μας στη Γαλλοφωνία στηρίζουμε την πολυγλωσσία και μέσω αυτής την ελληνική γλώσσα

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Έκθεση γαλλικών πανεπιστημίων Σπουδάζω στη Γαλλία ΄11


Οι υπεύθυνοι της Έκθεσης Σπουδάζω στη Γαλλία ΄11 που διοργανώθηκε στο κτήριο του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2011 πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένοι από την προσέλευση νέων που επιθυμούσαν να ενημερωθούν για τις σπουδές στη Γαλλία.


Το κοινό παρακολούθησε τις παρουσιάσεις των διαφόρων ειδικών θεματικών στο Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου και επισκέφτηκε τα περίπτερα των γαλλικών πανεπιστημίων όπου ενημερώθηκε για τις σπουδές στη Γαλλία με τους υπευθύνους.

Παράλληλα, Έλληνες καθηγητές είχαν επαφές με Γάλλους ομολόγους τους και συζήτησαν σχέδια επιστημονικής συνεργασίας.

Η μόνη κακοφωνία στην όλη εκδήλωση απετέλεσε ο Ειδικός Γραμματέας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Καθηγητής του ΕΜΠ κ. Βασίλης Παπάζογου, ο οποίος κατάφερε με την τοποθέτησή του και τις απαντήσεις που έδωσε να δυσαρεστήσει τους παριστάμενους καθηγητές ελληνικών και γαλλικών πανεπιστημίων, οι οποίοι περίμεναν ότι θα ανακοίνωνε, επιτέλους, την οριστική έγκριση από πλευράς Υπουργείου, όλων των σχεδίων ελληνογαλλικής πανεπιστημιακής συνεργασίας (κοινά ελληνογαλλικά ΠΜΣ, ειδικά πρωτόκολλα συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και γαλλικών πανεπιστημίων, διδακτορικές διατριβές με συνεπίβλεψη, κ.ά.). 

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα, ως μέλος του Διεθνούς Οργανισμού της Γαλλοφωνίας, έχει δεσμευτεί να στηρίζει εμπράκτως την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και γαλλόφωνων πανεπιστημίων, όπως και την παραγωγή νέας γνώσης χρησιμοποιώντας τη γαλλική γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου