20 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα της Γαλλοφωνίας

20 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας
Η Ελλάδα μέλος της Γαλλοφωνίας από το 2004
Με τη συμμετοχή μας στη Γαλλοφωνία στηρίζουμε την πολυγλωσσία και μέσω αυτής την ελληνική γλώσσα

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Διαμαρτυρία της Συγκλήτου Ειδικής Σύνθεσης του ΑΠΘ για μη έγκριση του κοινού ελληνογαλλικού ΠΜΣ του Τμήματος Νομικής με το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης Ι

Η Σύγκλητος Ειδικής Σύνθεσης του ΑΠΘ στη συνεδρίαση της 2 Φεβρουαρίου 2011 αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί προς το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για τη μη ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης του κοινού ελληνογαλλικού ΠΜΣ  του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Τουλούζης Ι "Ευρωπαϊκό και Συγκριτικό Κοινοτικό Δίκαιο".

Συνημμένα:
το κείμενο απόφασης της Συγκλήτου Ειδικής Σύνθεσης του ΑΠΘ

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΑΠΘ αποτελεί ένα από τα προβλήματα που έχουν προκύψει τελευταίως στις ελληνογαλλικές πανεπιστημιακές σχέσεις μετά την απόφαση του Υπουργείου να "παγώσει" κάθε υπόθεση που εμπίπτει στην ελληνογαλλική πανεπιστημιακή συνεργασία μέχρι την ψήφιση του νέου νόμου περί ΑΕΙ, τον Απρίλιο του 2011. Τα ανωτέρω ελέχθησαν από τον τον Ειδικό Γραμματέα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Καθηγητή κ. Βασίλη Παπάζογλου σε ειδική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου παρουσία εκπροσώπων ελληνικών και γαλλικών πανεπιστημίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου