20 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα της Γαλλοφωνίας

20 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας
Η Ελλάδα μέλος της Γαλλοφωνίας από το 2004
Με τη συμμετοχή μας στη Γαλλοφωνία στηρίζουμε την πολυγλωσσία και μέσω αυτής την ελληνική γλώσσα

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Τιμητική διάκριση του Διεθνούς Ρόταρυ στον Αναπλ. Καθηγητή Κ. Μιχάλη Πολίτη για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των κοινών ελληνογαλλικών ΠΜΣ

Την Κυριακή 1η Μαίου 2011 ο Διοικητής της 2481 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ κ. Βησσαρίων  Ζάχος απένειμε στον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Μιχάλη Πολίτη το Αριστείον Διακεκριμένης Επιστημονικής Προσφοράς του Διεθνούς Ρόταρυ για την προαγωγή των ανθρωπίνων αξιών και της καλής θελήσεως μέσω της αναπτύξεως των ανθρωπιστικών σπουδών στην Ελλάδα. 

Στην προσφώνησή του ο κ. Διοικητής αναφέρθηκε στη συμβολή του κ. Μιχάλη Πολίτη στην  ίδρυση των κοινών ελληνογαλλικών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών και γενικότερα τη διάδοση της γαλλικής γλώσσας και την προώθηση του ευρωπαϊκού πολιτισμού στην Ελλάδα.


Στην αντιφώνησή του ο κ. Πολίτης αναφέρθηκε συνοπτικά στο θεσμό των κοινών ελληνογαλλικών ΠΜΣ και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ίδρυση και λειτουργία του πρώτου κοινού ελληνογαλλικού ΠΜΣ "Επιστήμες της Μετάφρασης - Μεταφρασιολογία και Γνωσιακές Επιστήμες".

2 σχόλια:

  1. Συνεχίστε να διαχέετε στους Νέους την Επιστήμη, την Τέχνη και τον Πολιτισμό, σε πείσμα του επικρατούντος πολιτισμικού προϊόντος του απόλυτου Τίποτα... Η αναγνώριση αυτή είναι το ελάχιστο που σας πρέπει.

    Κωνσταντίνος Κ. (Άρτα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Κάνω απλώς το καθήκον μου ως Έλληνας και ως δάσκαλος. Μιχάλης Πολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή